Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Fantastische overwinning in Molenbeersel.

Op 1 april, de dag van de (foute) grapjes, was Fortuna heel serieus. Vandaag was het ook geen dag om grapjes te maken, er moest aangetreden worden tegen nummer 4 van de ranglijst, HOM Molenbeersel. Vanaf de start van de match deden onze zwart witten meer dan uitstekend mee en hadden voetballend ook de lichte overhand. Toch was het Molenbeersel dat met een afstandsschot Jordy wist te verschalken en na dik 10 minuten op 1-0 kwam. We hadden daarna geluk bij een vrije trap (net over) waardoor de stand 1-0 bleef. Fortuna leek het allemaal niet te deren. We pakten de wedstrijd nog meer in handen en kansen werden gecreëerd. Karim miste de eerste nog door het slecht onder controle brengen van de bal, Michael kopte net over en Dennis schoot via verdediger in corner. Het eerste half uur was toen net voorbij. In de 35e minuut kwam Molenbeersel nogmaals aan de deur kloppen maar ook deze vrije schop miste doel en een vluchtschot ging voorlangs. In de 39e minuut kwam Fortuna verdiend langszij. Een voorzet van Michiel werd door Amel binnen gekopt (1-1). De 30e van het seizoen die hij amper 5 minuten later liet volgen door nummer 31. Alleen op de keeper afgaand besliste hij het duel in zijn voordeel (1-2). Gio had 1 minuut eerder die kans nog laten liggen.

Rust 1-2.

Na een geweldigie eerste helft pakte Fortuna ook de tweede helft direct in handen. Na een voorzet van Karim kopte Jorgo over en Gio schoot uit de 2e lijn net naast. De eerste 10 minuten waren voor Fortuna en Molenbeersel kon daar alleen maar vervelende overtredingen tegenover zetten. De schiedsrechter behield de gele kaarten echter op zak. Toch kwam Molenbeersel ook weer opzetten. Jordy moest zich strekken om een schot van een aanvaller te keren. Het was Fortuna dat na een uur spelen de wederom wist te scoren. Op een pass van Amel schoot Jorgo de 1-3 tegen de netten. Molenbeersel klopte nog eenmaal aan de deur maar Jordy was vandaag niet meer te passeren en pakte alles wat te pakken viel. In de 72e minuut gooide Molenbeersel de wedstrijd voor Fortuna in het slot. Een verdediger schoot de bal strak in de winkelhaak van zijn eigen doel. 1-4. Een fantastische overwinning waarbij iedereen binnen het team deed wat te doen was. En dat was werken voor elkaar en de 3 punten mee naar huis nemen.