Aanvang: 19:30 uur

Donderdag 11 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Genk VV

Vandaag trok Fortuna voor haar eerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 naar de K. Waterloos vv. Een ploeg komend uit derde en getipt als een kampioenskandiaat. Fortuna startte na een fanatieke warming-up, in prachtige nieuwe shirts gesponsord door dé militaire vakbond, de ACMP (en voor de Walen CGPM), goed aan de wedstrijd. Na 6 minuten scoorde nieuwkomer Brecht al rechtstreeks uit een vrije trap de 0-1. Fortuna liet Waterloos niet in haar spel komen en combineerde met momenten erg goed. Uit een corner scoorde Brecht via een ouderwetse inswinger de 0-2. Waterloos kon er niet veel tegenover zetten en de wedstrijd kwam vaker stil te liggen voor vrije trappen over en weer. De scheidsrechter liet aan Waterloos zijde veel toe, de spelers van Fortuna gingen meer met hem bezig zijn dan met het spel, en Waterloos kwam hierdoor meer en meer in haar spel. Na 36 minuten werd uit een corner gescoord en stond het plots 1-2. Waterloos leek de wedstrijd te doen kantelen, maar Fortuna ging rusten met een 1-2 voorsprong.

Rust 1-2

In de tweede helft probeerde Waterloos aan te zetten en waren ze ook tien minuten de bovenliggende partij. Het bleef echter bij kleine kansjes en Fortuna kon langzaam weer onder de druk uitkomen. Zeker toen een afgeweken schot van Lars voor de voeten kwam van Michael en deze beheerst de bal binnen schoof voor de 1-3. Fortuna rook haar kans en probeerde door te drukken. Beide ploegen wisselden en toen Waterloos net 2 verse krachten had ingebracht was het Amel die de in de 70e minuut de 1-4 liet aantekenen en amper vijf minuten later de 1-5. Waterloos probeerde  nog eenmaal aan te zetten en door een onoplettendheid konden ze nog de 2-5 scoren. Het slotwoord was echter aan onze blanco-nieri. Michiel werd nog een keertje weggestuurd door Amel en hij verschalkte de keeper door de bal door de benen te spelen en zo de 2-6 eindstand op het scorebord te zetten. De eerste 3 punten meenemend naar Smeermaas!