Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Zure nederlaag Fortuna....

Na een zware opening in de eerste 3 wedstrijden van de competitie trok Fortuna naar het puntloze Lanklaar. Een ploeg die aan de zegekar gebonden moest worden om de aansluiting te behouden met de top 5. Toch wel het uit- en onuitgesproken doel voor dit seizoen. Fortuna begon goed aan de wedstrijd. Amel kreeg binnen 1 minuut al een kans maar de Lanklaarse keeper was attent. De eerste tien minuten werd er goed druk gezet maar het was Lanklaar dat zich meer en meer in de wedstrijd vocht en wist wat hen te doen stond. Vanaf soms wel 30 meter werd het doel van Fortuna onder vuur genomen. Het was dan ook Lanklaar dat via een mooie aanval de score wist te openen. Een voorzet van de zijkant werd door de Lanklaarse spits behendig in doel gekopt en zowaar vijf minuten later werd de score zelfs verdubbeld. Fortuna begon meer en meer tegen zichzelf te voetballen en de frustraties liepen meer en meer op. Het varkentje dat even gewassen zou worden voelde zich heerlijk thuis op het modderige veld. Fortuna probeerde voor rust nog de zaken recht te zetten maar verder dan een doelpunt door Michael op voorzet van Amel kwamen we niet.

Rust 2-1.

In de tweede helft werd er aangetreden met een ongewijzigd team. Fortuna stormde gelijk naar voren en het was Dennis die de bal in doel kopte na 1 minuut spelen. Via de binnenkant van een extra staander stuitte de bal echter uit doel. Iedereen had gezien dat de bal in doel was en het dus 2-2 had moeten zijn, behalve de scheidsrechter. Fortuna had het niet meer en begon meer en meer tegen zichzelf te spelen. De laatste eindpass kwam er elke keer net niet en kwamen we een keertje voor de keeper dan was deze paraat. Het onvermijdelijke gebeurde een kwartier voor tijd toen Lanklaar zelfs de 3-1 binnen schoot via een benutte penalty. Fortuna was nu helemaal de kluts kwijt en kwam alleen in de laatste minuut nog op 3-2 toen een voorzet van Michael via een speler van Lanklaar in eigen doel belandde. Een zure nederlaag die mogelijk aan het eind van de rit consequenties kan hebben.