Aanvang: 15:00 uur

Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Na de nederlaag tegen Lanklaar trok Fortuna deze zondag naar Wijshagen. Een ploeg die 1 punt had maar wel tegen alleen maar hooggeplaatste teams gespeeld had. Fortuna was dus gewaarschuwd. Onder een lekker zonnetje werd er afgetrapt en meteen was duidelijk dat er bij Fortuna meer engagement was dan de week ervoor. De spelers gingen allemaal de strijd aan en vochten voor elke bal. De wedstrijd golfde heen en weer en kansen waren er aan beide zijden te noteren. Goed keeperswerk en het greintje geluk in de afwerking voorkwam een vroeg doelpunt van Fortuna. Dit doelpunt kwam er alsnog toen Dennis in de 36e minuut het net wist te vinden na een mooie pass van Amel.

Rust 0-1

Het spelbeeld in de tweede helft was identiek aan de eerste helft. Fortuna was de iets betere ploeg maar moest continue op de hoede zijn voor de scherpe tegenaanvallen van Wijshagen. Zij kwamen steeds vaker gevaarlijk opduiken voor het doel van Fortuna en Jordy moest meer dan eens alert zijn. Toch was het Fortuna dat op het uur de 0-2 liet aantekenen door Michael na een goed uitgevoerde aanval met een mooie eindpass van Amel. Fortuna dacht de wedstrijd nu binnen te hebben maar Wijshagen scoorde binnenn 3 minuten al de 1-2. Eerst stond Jordy met een prachtige parade een doelpunt in de weg, maar in de rebound was hij kansloos. Fortuna kwam de schrik echter snel te boven en na 70 minuten scoorde Amel na pass van Dennis de 1-3. Met nog twintig minuten te gaan sloop er echter angst in de ploeg. Het voetbal viel wel, spelers liepen uit positie en Wijshagen profiteerde optimaal. In het laatste kwartier rechtte Wijshagen de rug en scoorden zij nog twee maal en zetten daarmee de 3-3 eindstand op het scorebord.

Eindstand 3-3

Een mooi gebaar van Dennis en Amel om na hun doelpunten Lars veel beterschap te wensen nu hij langdurig uit is met een knieblessure. Dit laat zien dat het TEAM er staat en dat de resultaten in de toekomst er zeker zullen zijn.