Aanvang: 15:00 uur

Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Na een zeer geslaagde Trip to Heaven fuif moesten we de zondag erop aantreden tegen AA Rekem. Wederom een derby, maar nog niet van de categorie Veldwezelt of Uikhoven. Tenminste dat is toch de beleving in Smeermaas, terwijl Rekem daar zeker anders over dacht en denkt. De eerste 20 minuten was aftasten van beide kanten met weinig doelgevaar voor beide doelen. Het eerste echte doelgevaar leverde van Fortuna zijde ook direct een doelpunt op. Brecht stuurde Dennis de diepte in en die bedacht zich geen moment. Hij verschalkte met een bekeken schuiver de Rekem doelman (0-1). Fortuna dacht nu de wedstrijd in handen te gaan krijgen maar kwam van een koude kermis thuis. 30 seconden na de aftrap van Rekem lag de bal achter Jordy tegen de netten (1-1). Fortuna kwam de eerste helft niet meer in de wedstrijd en zag Rekem de overhand hebben. Zij hadden kleine kansen maar wisten deze echter niet te benutten.

Rust 1-1

In de tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld op het plein te zien. Een tegen zichzelf spelend Fortuna en een geëngageerd Rekem. De wedstrijd golfde heen en weer en werd meer en meer onvriendelijk. Kleine vervelende overtredingen en bal wegtrappen nadat gefloten was. Zeker nadat Rekem in de 58e minuut de 2-1 had laten aantekenen. Fortuna kwam niet aan voetballen toe en Rekem pakte 3 gele en een geel/rode kaart op tijd van 15 minuten. Zij ruikten bloed en wilden hoe dan ook de 3 punten in Rekem houden. Fortuna ging in de laatste 10 minuten achter 1 op 1 spelen en nadat er eerst een paar kansen gemist waren, was het uiteindeljk de ingevallen Nick Vandewinkel die een punt wist te redden door de 2-2 binnen te schieten.