Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

"Dat kan toch niet hè..."

Dat waren de woorden van Toto toen Dennis, twee minuten voor tijd, op twee meter van de lijn staand de bal wist naast te koppen. Ongeloof maakte zich meester van hem en van de supporters van Fortuna. Dit was de niet te missen kans. De overwinning waar zo hard voor geknokt was en die voor het grijpen lag was weg en het leek erop dat Fortuna tevreden moest zijn met een 2-2 gelijkspel. Het ongeloof, woede en alle andere emoties die vrijkwamen maakten echter plaats voor ultieme blijdschap toen dezelfde Dennis in de 90e minuut de bal alsnog tegen de netten trapte na een goede voorzet van Michael.

Wat vooraf ging was een leuke wedstrijd die onder zware weersomstandigheden werd gespeeld. Veel regen en wind teisterden 90 minuten lang spelers en supporters. Fortuna liet vanaf de eerste minuut zien dat de 3 punten vandaag in Smeermaas zouden blijven. Fortuna was gedreven en had het beste van het spel. Tegen de wind in werd met goed combinatiespel gezocht naar de weg naar het doel. Het was Michael die de 1-0 op de schoen had maar de paal op zijn weg vond. De tweede poging was echter wel raak. Na een assist van Brecht liet dezelfde Michael de keeper van Dilsen kansloos. Heidebloem Dilsen was echter vandaag de ploeg die het meest efficient was. Uit hun eerste echte kans wisten ze gelijk te scoren. Fortuna was vandaag echter niet in verwarring te brengen en bleef jagen op de 2-1. Cé trapte een vrije trap via de beide palen binnen zo dacht hij. De keeper graaide echter de bal van achter de doellijn. De scheidsrechter bepaalde geen doelpunt. Hierdoor werd ons een zuiver doelpunt niet toegekend waardoor we met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

Rust 1-1

In de tweede helft was het alleen maar Fortuna dat aanviel en het beste van het spel had. Buiten dat het letterlijk regende, regende het ook kansen. Fortuna ging hier echter slordig mee om en de keeper van Dilsen groeide uit tot een sta in de weg. Amel was echter scherp in de 16 meter toen een corner van Brecht voor zijn voeten belandde. Hij bedacht zich geen moment en trapte de 2-1 binnen. De kansen die volgden om de 3-1 te scoren werden niet afgemaakt. Ook nu was het weer Fortuna dat zichzelf de das omdeed. Meerdere verdedingsfouten achter elkaar leidden ertoe dat Dilsen de 2-2 kon scoren. Twee kansen twee doelpunten. Het hadden er voor Dilsen zelfs 3 op 3 kunnen zijn maar gelukkig voor Fortuna werd de bal dit keer nipt voorlangs getrapt. Fortuna pakte de handschoen op, drukte door en het was Dennis die uiteindelijk in de 90e minuut zich tot matchwinner kroonde. 3 belangrijke punten werden toegevoegd aan het totaal.

Eindstand 3-2

Nu wacht ons in de komende 3 wedstrijden de nummers 3, 4 en 2 van de ranglijst. The moment of truth begint volgende week al tegen Waterloos. Een ploeg die we in de eerste wedstrijd van het seizoen verrasten maar die daarna een mooie opmars heeft gemaakt met als beloning plaats 3 op de ranglijst.