Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Einde ambitie...

Voor zover we nog ambities hadden, zijn deze door Wijshagen hard en definitief de kop ingedrukt. Wijshgen startte voortreffelijk aan de wedstrijd en strafte slecht uitverdedigen meteen af. 0-1 na amper 4 minuten. Tien minuten later stond zelfs de 0-2 op het bord. Een licht gegeven vrij schop rand zestien meter werd hard ingeschoten. De door richting veranderde bal werd hieerdoor voor Jordy onhoudbaar. Fortuna was aangeslagen maar knokte zich meer en meer in de wedstrijd. Het middenveld in handen genomen, de combinaties begonnen te vlotten maar tot echt rijpe doelkansen leidde dit niet direct. Gevaarlijk waren we bij hoekschoppen maar we vergaten op te duiken bij de tweede paal en in de scrimmage voor doel kwam de bal niet bij een Fortunees terecht. De grootste kans was voor Gio die in zijn "afscheidswedstrijd" de lat raakte. Wijshagen kwam er zelf regelmatig goed uit en het was Jordy die uitgroeide tot een sta in de weg.

Rust 0-2

In de tweede helft was Fortuna de betere ploeg. Inzet en teamgeest kenmerkten het team dat op zoek was naar de aansluitingstreffer. Dennis had deze op de schoen maar zijn inzet ging voorlangs. Fortuna drukte meer en meer Wijshagen terug en een doelpunt hing in de lucht. Dit doelpunt kwam er ook nadat de ingevallen Greg Amel bediende die zich het buitenkansje niet liet ontgaan en de 1-2 binnen tikte. Fortuna joeg nu op de gelijkmaker en gooide alles naar voren. Uit een counter wist Wijshagen niet de 1-3 te scoren omdat Jordy zich nogmaals winnaar toonde in een 1 tegen 1 duel met de aanvaller van Wijshagen. Fortuna kon zo nog op jacht naar de gelijkmaker maar deze zat er helaas niet in. Het was Wijshagen de na een overtreding op Jelle, niet gezien door de wazig leidende schedisrechter, de 1-3 binnen schoot en zo de wedstrijd op slot deed. Een wedstrijd waar meer in gezeten had maar waar we tevreden konden zijn over de werklust. Dit is toch iets wat in de genen van Fortuna zit en waar we in het verlden al veel punten mee behaald hebben.