Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Uikhoven uit....altijd lastig...

Uikhoven uit is altijd moeilijk. Dat wisten we van tevoren, ondanks dat we thuis een dikke overwinning behaald hadden. Fortuna trok in de beginfase echter fel van leer en Amel trof in de eerste minuut al de paal. Vervolgens golfde het spel heen en weer en waar er kleine kansjes aan beide zijden te noteren. Na echter dik een half uur was het Uikhoven dat uit onverwachte hoek opeens tweemaal toesloeg binnen de minuut: 2-0 . Dit bleek tevens de ruststand te zijn omdat Fortuna te verbouwereerd was om nog iets terug te doen.

Rust 2-0

In de tweede helft wilde Fortuna nogmaals kijken of het ook dit keer zo goed uit de startblokken kon komen als in de eerste helft. Ditmaal lukte dat zelfs beter. Waar Amel in de 1e helft de paal raakte was het nu Michael die binnen 4 minuten de 2-1 binnen werkte op voorzet van Brecht. Fortuna kon echter geen vuist maken en kwam aanvallend te kort tegen een stugge verdediging en brekers om het middenveld. Het was zelfs Uikhoven dat de 3-2 liet aantekenen na onachtzaamheid in onze verdediging. Een voorzet van links werd bij de eerste paal door de volledig vrijstaande Uikhoven speler binnen gewerkt. Fortuna wilde echter van geen opgeven weten en het was Amel die in de 80e minuut op aangeven van Michael de 3-2 binnen trapte. Uikhoven wankelde echter niet en was alerter in de rebound toen Jordy de bal niet goed kon verwerken (4-2). De wedstrijd was zeer fair, alleen de nummer 14 van Uikhoven,  teleurgesteld dat hij op de bank moest beginnen, ging daarna bij elk contact theatraal ter aarde en probeerde op deze manier kaarten aan te smeren. Iets wat absoluut niet nodig was gezien het spelbeeld. Dit ontlokte Amel tot de volgende uitspraak toen hij weer eens op de grond lag: "Bestel een ambulance voor die jongen a.u.b." Er werd nog even goed gelachen, maar de drie punten bleven in Uikhoven.