Donderdag 18 april 2024
Aanvang 20:00 uur
Wiemismeer - Fortuna

Deceptie in Piringen

Nadat we bekomen waren van "voetballen terug in de tijd" en een scheidsrechter met "champions league" attitude had Piringen al toegeslagen. De scheidsrechter beoordeelde een uitbal aan de veerkeerde kant van de cornervlag en gaf corner in plaats van ingooi. Piringen nam het cadeautje aan en pakte het uit. Knalhard werd er binnen gekopt en de eerste verwensingen werden geuit. Fortuna kwam moeilijk in de wedstrijd op het zware veld en Piringen was medogenloos in de duels. Niks werd geschuwd, zeker niet toen Piringen zag dat de scheidsrechter alleen maar waarschuwingen uitdeelde maar geen kaarten. Waren we een keertje door de verdediging of speelden we ons een kans uit dan waren we niet doortastend en alert genoeg.

Russtand 1-0

In de tweede helft gebeurde wat vaker gebeurd is deze competitie. Binnen 5 minuten lag de bal weer in het net. Fortuna zei buitenspel, de scheidsrechter had het anders gezien. 2-0 Piringen. De vaste (VAR) supporters van Fortuna, ook vandaag waren ze er weer waarvoor een dik compliment, probeerden de arbiter nog te adviseeren, maar hij was standvastig. Dat bleef hij de hele wedstrijd want voor overtredingen van Piringen kant werden alleen maar waarschuwingen uitgedeeld. Fortuna, een gedeelte toch van het team, vocht voor wat het waard was maar dat was niet voldoende. Het scoorde wel nog tegen uit een mooie aanval via assist van Michael en doelpunt van Gio, maar de ervarenheid van Piringen hield stand. Na de wedstrijd kregen we zoals vaker dit seizoen te horen dat we de beste ploeg waren waartegen ze gespeeld hadden, maar uiteindelijk behielden zij de 3 punten en mochten wij de complimenten mee naar huis nemen. Op de helft van de competitie staan we 5 punten achter op de zo gewenste 5e plaast. Kortom werk aan de winkelm, veel werk!

Einduitslag 2-1