Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Eendracht Mechelen a/d/ Maas stond vandaag op het programma. Een zeer jonge getalenteerde ploeg, allemaal van rond de kerktoren in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. Ook een ploeg die ons op een zeer volwassen manier in Smeermaas de drie punten afsnoepte. Fortuna wilde zich ditmaal niet laten verrassen en binnen 2 minuten was het Mike die een vrije trap van Remmers tegen de netten werkte: 0-1. Na amper 2 minuten spelen was dit voor Fortuna een geweldige opsteker. Fortuna probeerde door te drukken maar kwam niet verder dan een schot van Kevin dat naast dwarrelde. Dit waren eigenlijk voor Fortuna ook de enige kansen. De jonkies van Eendracht kwamen beter in de wedstrijd maar kwamen niet verder dan een schot en een vrije trap van buiten de 16, die beiden door Robin onschadelijk werden gemaakt.

Ruststand 0-1

De scheidsrechter had nog maar net gefloten voor aanvang van de 2e helft toen Cé zich een hart nam en van dik 25 metere de bal achter de keeper liet ploffen. 0-2. De wedstrijd viel nu in het slot en het niveau zakte ver weg. Op de tribune was het bij momenten vermakelijker dan op het veld. Het was alleen Amel die na goed doorjagen voor zichzelf nog een moeilijke kans creëerde maar zijn poging naast zag gaan. Tussen de 70e en de 80e minuut was het Eendracht dat de wedstrijd domineerde. Met goed combinatievoetbal dwongen ze een aantal kansen af maar onze verdediging stond pal. De 3 punten gingen mee naar Smeermaas.