Reserven
Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

De derby van Lanaken stond vandaag op het programma en beide ploegen en supporters hadden hier naar uitgezien. Fortuna reisde vol zelfvertrouwen naar "groothertogdom Veldwezelt", en liet er vanaf minuut 1 geen gras over groeien. Fortuna pakte de wedstrijd in handen. Na 5 minuten was het Mike die het eerste schot op doel loste maar de keeper van Veldwezelt redde bekwaam. FCV werd teruggedrukt op eigen helft en met momenten weggespeeld, maar in de eindpass liep het vaker mis. FCV kwam na 20 minuten de eerste keer piepen maar zonder gevaar. Op het half uur was het Fortuna dat een mooie aanval via links lanceerde maar op voorzet van Joeri was het Amel die niet kon afronden en te zwak inschoot. Een minuutje later was het de beurt aan Kevin, maar op voorzet van Mike schoot ook hij te zwak binnen. Beide ballen waren een prooi voor hun keeper. Fortuna had de gehele eerste helft het overwicht en in de 38e minuut was het Kevin die de bal volley nam en van buiten de 16 op de kruising kegelde. Het leek of het geluk vandaag niet aan onze zijde was en dat vrouwe Fortuna in Smeermaas gebleven was. Het was zelfs bijna FCV dat door mindere communicatie in verdediging hun eenzame spits alleen voor Robin zag opduiken, maar Robin bracht redding. Na een zeer goede 45 minuten van Fortuna, waarin het zeker had moeten scoren, werd met 0-0 de kleedkamer opgezocht.

Ruststand 0-0.

De trainer van FCV probeerde door het inbrengen van hun lange centrumspits het tij te keren en nog meer de lange bal te gaan hanteren in de hoop dat hun spits de bal kon bijhouden. Hun 'spelsysteem' was te omschrijven als “hèl, hoeg en wied”, oftewel het Engelse kick and rush en maar hopen dat een balletje goed gaat vallen. Fortuna was niet onder de indruk maar de combinaties die in de eerste helft lukten waren niet meer zo effectief. Fortuna had het moeilijker om doelgevaar te stichten en liep meer en meer achteruit. Het was dan ook Wezent dat na een dik kwartier in de 2e helft tegen de verhouding in de 1-0 liet aantekenen. Geen uitgespeelde kans, uiteraard, maar een vrije trap voor doel die binnengewerkt werd. Fortuna probeerde aan te zetten maar het was FCV dat 10 minuten later zelfs de 2-0 liet aantekenen. Een doelpunt met een luchtje omdat er een overtreding aan vooraf ging. De strijd werd nu grimmiger in de over het algemeen zeer faire derby  en de scheidsrechter had er even de handen vol aan. Fortuna dacht nog even terug te komen in de wedstrijd toen Kevin een perfecte voorzet afleverde maar Lander de bal niet kon binnenwerken. Ondanks de verliespartij verlieten de teleurgestelde spelers van Fortuna onder een luid applaus van de vele meegereisde supporters, met opgeheven hoofd het veld. .

Eindstand 2-0.