vrijdag 1 december 2023

Volgende wedstrijd

14e competitiewedstrijd
Zondag 3 december 2023
Aanvang: 15:00 uur

 VS Fortuna_logo_scherp__klein.png
 
 
Reserven
Zaterdag 2 dec 2023
Aanvang 14:30 uur

Fortuna - Zwaluw Wiemismeer  

 

De bekerwedstrijd in de 3e ronde van de Croky Cup bracht ons ditmaal naar Binche alwaar RUS Binche (fusie van 4 verenigingen), 2e klasse nationaal amateurs, onze tegenstander was. Met 2 volle bussen trokken we naar het achterland van Angelo di Rupo Na een busreis van 2 uur, en 150 km, waren wij ruimschoots op tijd aanwezig. De spelers en de 70-tal supporters keken hun ogen uit. Dit was Wallonië. Prima grasmat en een verouderde (waarvoor men zich verexcuseerde) accomodatie. De ontvangst was heel hartelijk en de kantinemevrouw draaide overuren. Onze grote supportersschare bracht haar niet aan het wankelen. "A l'aise" was haar motto.

Voor de wedstrijd begon werden nog cadeau's uitgewisseld en foto's genomen voor de geschiedenisboeken. Dit historische moment moest natuurlijk op de plaat vastgelegd worden.

Om 16 uur werd de wedstrijd door een goed leidende scheidsrechter op gang gefloten. Beide ploegen keken de kat uit de boom en onderzochten welk vlees ze in de kuip hadden. Binche was er sneller achter dan Fortuna en bouwde langzaam een veldoverwicht op zonder echter gevaarlijk te worden. Robin kon zo lekker in de wedstrijd groeien en het was zelfs Fortuna dat de doelman van Binche dwong tot de eerste echte redding. Een vrije schop van Alexander haalde hij mooi uit de winkelhaak. Dit gaf Fortuna vertrouwen maar dit vertrouwen kreeg na 20 minuten een eerste klap te verwerken. Balverlies op het middenveld, 2 snelle passen voorwaarts en de bal via de binnenkant van de paal binnen. Zo snel kon het dus gaan. Fortuna gaf echter niet op het na een half uur was het Dylan Huysmans die zijn schot gekeerd zag door de doelman. In de directe tegenaanval was het Robin die handelend moest optreden en de rebound zag overgaan. RUS Binche had wel een veldoverwicht maar de verdeging stond en je zag de eerste twijfels op hun gezicht komen. Bijna 40 minuten gespeeld en nog maar 1-0. Zelfs de scheidsrechter liet zich niet beinvloeden en trapje niet in hun trucjes om vrije trappen en zelfs een penalty uit te lokken.

Met nog 5 minuten te gaan tot de rust was het Gio die net te laat tackelde in de 16 en zo een strafschop veroorzaakte. Binche op 2-0 en 2 minuten later zelfs op 3-0 door een rake kopbal uit een corner. Denkend dat je met 1-0 de rust kunt ingaan en dat er toch nog iets te rapen valt in de 2e helft, daarin kwamen we bedrogen uit.

Ruststand 3-0

In de tweede helft scoorde Binche in de 56e minuut nog de 4-0 uit een goede aanval. Als de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan was hij het nu wel. Fortuna wilde haar talrijke supporters echter niet teleurstellen en ging op zoek naar een welverdiende eerredder. Het was Kevin Remmers die in de 70e minuut hiervoor kon zorgen door de keeper met een lob te verschalken: 4-1. De supporters gingen samen met de spelers uit hun dak. In de laatste 20 minuten gebeurde er weinig. Binche speelde op maturiteit de wedstrijd uit, kregen nog een paar kansjes maar Robin was ook vandaag weer een sta in de weg. Fortuna kwam door het inbrengen van frisse spelers nog af en toe piepen maar het ontbrak aan de laatste pass. Toen Joeri nog dacht alleen op de keeper af te kunnen gaan na een geslaagde dribbel, werd hij onderuit gehaald. Een rode kaart tot gevolg voor de Binche speler en weg kans op een tweede doelpunt. Met tien tegen elf veranderde er niks aan het spelbeeld, evenals aan de stand.

Na het laatste fluitsignaal klonk er een luid applaus van onze supporters als dank voor hetgeen de Fortuna-boys hadden getoond op de grasmat. De spelers bedankten hun supporters dan ook voor de geweldige steun van het legioen. Na een verfrissende douche en een broodje stapten de spelers gedesillusioneerd de bus in, maar na een paar pintjes realiseerden ze zich elk op hun eigen manier dat ze iets uitzonderlijks gerealiseerd hadden. Het werd dan ook een zeer aangename busreis huiswaarts.

Een groot woord van dank aan alle supporters, sponsors, sympathisanten en vrijwilligers. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest.

Eindstand RUS Binche - Fortuna Smeermaas 4-1
25’ Losacco 1-0, 40’ Renquin 2-0, 42’ Louagé 3-0, 56’ Sampaoli 4-0 en 72’ Remmers 4-1.

Het was een topavontuur waarin het kleine Smeermaas Lanaken groot heeft gemaakt! Nu is het doorgaan op de manier waarop we bezig zijn als groep en werken naar het begin van de competitie. Uit in Moelingen zal SK Moelingen onze eerste tegenstander gaan worden. Dan moeten we er echt staan.

Dank aan onze "huisfotograaf" Stefan die weer een prachtige sfeerrapportage heeft gemaakt: Klik >> Fortuna Smeermaas naar Binche voor 3e ronde Croky Cup

 

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Volg ons op

 

  x-logo.png  

Kleding sponsoren

cbbouw-logo.pnghddesign-logo.pnglwcleaning-logo.pngmvchape-logo.pngolympic-logo.pngtap-logo.png

Zoeken


Fortuna 1e ploeg   
Fortuna 56 Smeermaas                4
Membruggen V&V                2

 

Reserven  
Genk VV  3
Fortuna 56 Smeermaas            3

 

Download Full Premium themes - Chech Here
Free artbetting.net bookamkers reviw.
Drutti.pngOlympic.pngUitvaartRogerBarthels.pngbandencentralesmeermaas.pngcarwashcarlisli.pngelectrostylmanlanaken.pngfrituur-smeermaas.pngijsparadijslanaken.pngmhhekwerken.pngnulensbakkerij.pngpietermansdrukkerij.pngpixelplus.pngsanitairbastiaens.pngsmulheukskelanaken.pngtaxi-schijns.pngtentenlemmens.pngtoyotacarlisli.pngvleeshal-hendriks.pngvolksapotheekpaulissen.png
http://b.artbetting.net/