donderdag 24 juni 2021

Volgende wedstrijd

 

SEIZOEN 2020-2021
STOPGEZET!

     
 

 

In vierde provinciale A boekte Smeermaas in de derby tegen Uikhoven zijn vijfde zege op rij: 2-0. Fortuna voorzitter Erik Barrez haalde het van zoon Jordy die in doel staat bij Uikhoven.

"Na negen jaar Smeermaas was de tijd gekomen om elders een uitdaging te zoeken" reageert Jordy. "In de privesfeer liepen de spanningen immers op. Want mijn papa was ook mijn voorzitter en we werken samen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, waar ik geregeld op de dienst planning bij.....papa mag aankloppen. Dat was misschien iets teveel van het goede".

"Als vader ben ik fier dat Jordy die stap gezet heeft" vertelt Erik. "Toch beleefde ik absoluut geen fijne zaterdag, omdat de mooie herinneringen door mijn hoofd spookten". Als twaalfjarige bond Jordy zijn schoenen aan bij Paal en later zou hij in mijn zog meekomen naar Smeermaas. Tot afgelopen zomer was ik dus altijd zijn supporter, afgevaardigde, trainer of voorzitter en plots waren we tegenstanders. Uiteindelijk werd het een gezellige avond met winst voor Smeermaas en een puike prestatie van Jordy. Het stemt me tevreden dat zijn ploeggenoten voor hem streden".

"Ik ben echt fier op mijn maats van Uikhoven" zegt de Uikhovense doelman. "Na de vroege achterstand heeft iedereen voor elkaar geknokt. En dus verlieten we na een typische bikkelharde Maaslandse derby en ondanks 2-0 verlies het terrein met opgeheven hoofd, want Smeermaas was een tikkeltje sterker".

Smeermaas mag na een perfect parcours eindronde-ambities koesteren. "Fortuna is een ouderwetse dorpsclub zonder veel middelen", rekent Erik Barrez na. "Een team van vrijwilligers beheert de club als goede huisvader en wil bewijzen dat sportieve succesjes niet gebonden zijn aan winstpremies. De wil om op termijn naar derde provinciale te promoveren is er".

Tot slot: hoe belandt een Palenaar aan de Maaskant? "Door de liefde" knipoogt Barrez. "Mijn vriendin heeft een bijzonderde band met de club. Zo is het stadion vernoemd naar haar overleden broer, oud-spler Clement Meesters".

Artikel uit HBVL d.d. 13 okt 2020. Artikel opgemaakt door Geert Stienissen en Nico Meens

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Volg ons op

     

Hoofdsponsoren

ACMP1-car.pngJuwelier-Burger-car.pngiriscall.pngraamprofcar1.png

Zoeken


1e ploeg  
Fortuna 56 Smeermaas                    2
Uikhoven                    0

 

Reserven   
Riemst Vooruit                     4
Fortuna 56 Smeermaas                    1
Download Full Premium themes - Chech Here
Free artbetting.net bookamkers reviw.
Drutti.pngOlympic.pngUitvaartRogerBarthels.pngbandencentralesmeermaas.pngcarwashcarlisli.pngelectrostylmanlanaken.pngfrituur-smeermaas.pngijsparadijslanaken.pngmhhekwerken.pngnulensbakkerij.pngpietermansdrukkerij.pngpixelplus.pngsanitairbastiaens.pngsmulheukskelanaken.pngtaxi-schijns.pngtentenlemmens.pngtoyotacarlisli.pngvleeshal-hendriks.pngvolksapotheekpaulissen.png
http://b.artbetting.net/