Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Op de valreep....3-2!

Met 3 vingers omhoog op zijn linkerhand en 2 vingers omhoog op zijn rechterhand liet Amel duidelijk zien aan de supporters van Eigenbilzen wat de stand was. Amel was even tevoren hard uitgelachen toen hij bij een 2-2- stand en vijf minuten voor tijd de penalty miste. Vier minuten later echter was hij messcherp om het lot van Eigenbilzen alsnog te bezegelen: 3-2 winst voor Fortuna en 3 punten! Dit was de kers op de taart voor een perfecte avond die begonnen was met een grandioze ploegenvoostelling onder leiding van onze voorzitter Erik. Na de voorstelling van de jeugdteams, senioren en veteranen, een woordje van de burgemeester, verschillende huldigingen, een optreden van Massimo en de aankomst van Sinterklaas, werd het vuurwerk ontstoken en kon de wedstrijd beginnen. Eigenbilzen was de ploeg die de wedstrijd in handen nam en niet meer uit handen gaf gedurende de eerste 30 minuten. Fortuna werd met momenten overlopen en bracht zichzelf in de problemen door verkeerde inspeelpasses. Enige noemenswaardige momenten waren een vrije trap van Brecht die door de keeper goed gepakt werd en een kopballetje van Dennis. Eigenbilzen dacht de score te openen, maar een prachtig genomen vrije trap werd via de onderkant van de lat direct in doel geschoten i.p.v. indirect, zoals de scheidsrechter had aangegeven. Eigenbilzen geloofde haar ogen niet en Fortuna ademde eens diep door. Vijf minuten voor rust was het dan toch raak voor Eigenbilzen. Onoplettendheid leidde tot de 0-1. Fortuna had echter het geluk aan haar zijde en scoorde zowat binnen de minuut de gelijkmaker. Na een strak genomen corner van Brecht was Amel attent en trapte de 1-1 tegen de touwen.

Rust 1-1

In de tweede helft was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Het spel golfde meer op en neer waarbij de betere kansen voor Eigenbilzen waren op te tekenen. Zij scoorden dan ook de 1-2 maar net als bij de 1-0 konden zij de voorsprong amper een minuutje vasthouden. Karim scoorde tegen na een assist van Dennis (2-2). Fortuna en Eigenbilzen gingen beide voor de overwinning maar de doelmannen hielden hun doel schoon. Dit leek te veranderen toen Amel neergehaald werd binnen de grote baklijn en de scheidsrechter de bal gediceerd op de stip legde. Amel plaatste zich achter de bal maar de keeper toonde zich de winnaar in dit duel. Amper vier minuten later moest hij dan toch toezien hoe Amel, na een goede pass van Dennis, de keeper dit keer wel kansloos liet en de zaak liet ontploffen. Een onverwachte 3-2 overwinning, maar oh zo belangrijk! Enige minpuntje is dat Michael na 30 minuten uitviel met een snee in zijn gezicht na een ongelukkig duel.