Aanvang: 15:00 uur

Zaterdag 6 april 2024
Aanvang 15:00 uur

Umitspor - Fortuna

Na de onverwachte thuisnederlaag tegen Fortuna was Biesen erop gebrand om dit recht te zetten bij ons in Smeermaas. Op een nat, maar in het begin nog redelijk goed bespeelbaar veld, was er een gelijkwaardige openingsfase op te tekenen met kleine kansjes aan beide zijden. Na een kwartier brak Dylan Huysmans, langzaam op de weg terug na een slepende blessure, de wedstrijd open. Met een zondagsschot in de lange hoek verraste hij vriend en vijand. Fortuna leidde maar het was Biesen dat gelijk via hun geheel vrijstaande spits iets terug had kunnen doen. Hij kopte echter recht in de handen van Robin Vrijens. Ditmaal weer onder de lat vanwege een schorsing van onze andere Robin. Daarna was het Fortna dat 3 dikke kansen binnen 10 minuten had om de score te kunnen verdubbelen. Joeri kopte tegen de keeper, Dylan H schoot onbesuisd over en Brecht zag alleen op de keeper afgaand, zijn schot in corner afgeweken worden. Zo beleef het 1-0 tot bij de rust in een leuke attractieve pot voetbal.

Ruststand 1-0.

In de tweede helft was het Biesen dat liet zien waarom het mede in de top-4 staat en de ambities hardop uitspreekt om naar 2e te gaan.. Fortuna werd bij vlagen door goed spel, van het kastje naar de muur gespeeld. Door het vele lopen kwamen er meer en meer ruimtes. Biesen benutte deze optimaal en liet tussen minuut 75 en 85 de bordjes verhangen van 1-0 naar 1-3. Biesen had de punten binnen en Fortuna had de kracht niet meer voor een slotoffensief. Al met al toch een prestatie om trots op te zijn, zeker kijkend naar de eerste helft. Met een goede teamgeest en veel strijd en opofferingsgezindheid voor elkaar hoeft het seizoen niet uit te gaan gelijk een nachtkaars en kunnen we de laatste wedstrijden nog leuke dingen laten zien.

Eindstand: 1-3