Einde competitie

Donderdag 7 mei 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Leut

Na een uitgebreide speech van de trainer Jean-Paul Colla, bijgestaan door Patje, ging Fortuna gemotiveerd het veld op. Gesteund door de zwaarbevochten zege van afgelopen week was er voldoende vertrouwen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De eerste 20 minuten was het aftasten en was het Robin die het eerst in actie moest komen. In een 1 tegen 1 duel liet hij meteen zien wie de baas was en dat hij absoluut weer eens "de nul" wilde houden. Fortuna had het op een zwaar veld in de beginfase moeilijk en kwam pas na 20 minuten voor het eerst kijken na een individuele actie van Dylan Huysmans. Na 3 tegenstanders omspeelt te hebben schoot hij net naast. Kort erna was het Fortuna dat goed weg kwam toen Grimbie een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Het spel golfde heen en weer. Mattia schoot net naast en zag even later een goede actie stranden op de keeper. Grimbie, dat de bal goed liet rondgaan, speelde zich vijf minuten voor rust 2 dikke kansen bij elkaar. Een gebrek aan tweebenigheid brak de spits echter op om te scoren. Toen iedereen zich al verzoend had om met een brilscore de rust in te gaan was het Kevin die zijn duivels ontbond. Eerst zette hij een speler in de wind en liet de keeper kansloos. Minuutje later schoot hij een afgevallen bal uit corner via een dropshot in de bovenhoek: 0-2. Zo snel kan het gaan.

Rust 0-2.

De beide doelpunten en de rust om even op adem te komen hadden Fortuna goed gedaan. Kevin had 2 minuten na het beginsignaal van de 2e helft de wedstrijd al in het slot moeten gooien. Op een mooie doorkopbal van Jorgo, werkte hij te opzichtig af, mede ingegeven door het drassige veld. Grimbie gaf zich nog niet gewonnen en liet de bal goed gaan. Dit echter in een te traag tempo zodat Fortuna een goed blok kon neerzetten en zo geen kans weggaf. Het was opnieuw Kevin die in de 60e minuut dacht te profiteren toen de keeper uitgleed, maar na deze omspeeld te hebben, was de hoek te moeilijk. De paal stond een treffer in de weg. Hierna was het Grummen dat tweemaal dacht toe te kunnen slaan. Eerst via een schot dat rakelings naast ging en kort daarop zag de spits van dichtbij zijn kopbal overgaan. Zowel de 1-2 als de 0-3 hingen in de lucht, waardoor de wedstrijd tot het einde toe spannend bleef. Nadat Kevin eerst nog op een mooie actie van Mattia, hij zette hem vrij voor de keeper. gemist had, was hij een paar minuten later wel trefzeker. Een verre uittrap van Robin werkte hij bekwaam af. 0-3 en boeken dicht.

Eindstand 0-3.