Reserven
Donderdag 7 mei 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Leut

SSD Opoeten zou de ideale ploeg zijn om te tanken aan extra zelfvertrouwen. 14e op de ranglijst en een niet complete ploeg. Het liep echter even anders. De wedstrijd was amper begonnen en Opoeteren liet even duidelijk zien waarom ze Veldwzelt met 4-0 hadden verslagen. Via snelle aanvallen braken ze door de verdediging en Robin moest al de eerste keer reddend optreden. Dezelfde Robin maakte echter één van zijn zelfzame foutjes in een seizoen. Bij een snelle uittrap trapte hij de bal op de rug van de tegenstander. Deze handelde heel snel en deed de bordjes op het scorebord kantelen: 0-1 en dat al na 8 minuten. Fortuna Fortuna probeerde de rug de rechten en nadat Joeri in de 5e minuut zijn schot voorlangs zag gaan, zag hij nu de keeper in 2 tijden zijn schot pakken. Fortuna putte hier moed uit maar het was Opoeteren dat de volgende kans liet noteren. Gelukkig voor Fortuna kon de bal van de lijn gehaald worden. De wedstrijd golfde heen en weer waarbij de beste kans voor Opeoetern was. Robin was echter op post. Via Dylan Huysmans (vrije schietkans in handen keeper) en Jorgo (afstandsschot  van buiten de 16) probeerde Fortuna voor rust nog de stand gelijk te trekken, maar dat lukte helaas niet.

Rust 0-1.

In de 2e helft bleef de overrompeling van Fortuna uit. Opoeteren bleef eenvoudig overeind. Opoeteren gokte op de counter en Fortuna was niet bij machte om de verdeliging van Opoeteren uit elkaar te spelen. De bal ging te langzaam rond en passes waren onzuiver. Op het uur viel er dan toch een doelpunt voor Fortuna. Uit een hoekschop van Kevin was het Mattia die raak kopte. Fortuna putte hoop maar kon de wedstrijd niet naar haar hand zetten. Het was Opoeteren dat nog de beste kansen kreeg, maar Robin was niet meer te passeren. Al met al mogen we blij zijn met dit gelijke spel.

Eindstand 1-1.