Reserven
Donderdag 7 mei 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Leut

Genk VV was vandaag onze tegenstander. Een ploeg die de laatste 6 wedstrijden op rij gewonnen had en ons vorig seizoen van het kastje naar de muur had gespeeld. Fortuna wilde dat dit jaar zeker niet opnieuw laten gebeuren maar werd op het laatste moment geconfronteerd met het uitvallen van Michiel. Hij moest nog kort voor de wedstrijd afhaken vanwege een opgelopen blessure in de warming-up. Fortuna begon zenuwachtig aan de wedstrijd en het leek erop dat ze vergeten waren wat de trainer gevraagd had. Fortuna werd gelijk naar achteren gedrukt en verkeerde inspeelpasses leidden tot kansen voor Genk VV. Robin was echter op post en tankte vertrouwen door het eerste schot meteen klemvast te pakken. Na 20 minuten speelt Genk met een mooie aanval de verdediging helemaal uit positie maar miste efficientie in de afwerking en een paar minuten later werd de bal huizenhoog over geschoten. Op het half uur kwam Fortuna voor de eerste keer kijken voor het Genkse doel. Eens scherpe voorzet van Dylan Gerards bereikte Dylan Huysmans, die zijn schot voorlangs zag gaan, nog net aangeraakt door een verdediger. Fortuna had de zaken nu beter op orde en Genk vond geen echte gaten meer om door te komen, Op slag van rust was het Gio die het hele middenveld overstak en Dylan Huysman perfect vrij zette voor de keeper. Diens harde schot werd echter met ietwat geluk gekeerd en in de rebound schoot Dylan naast. Dit had de 0-1 kunnen zijn, maar met 0-0 rusten was niet verkeerd.

Rust 0-0.

In de 2e helft bleef de overrompeling van Genk VV uit. Fortuna speelde nu goed mee en kwam steeds beter in haar spel. Echter een persoonlijke fout van Gio werd door de spits van Genk genadelaas afgestraft: 1 kans, 1 doelputn: 1-0. Fortuna vloekt even, rechtte echter de rug en kwam bijna 3 minuten later langszij. De ingevallen Doriano zette voor op de geheel vrijstaande Dylan Huysmans aan de tweede paal, maar Dylan kopte te zwak in om het de keeper moeilijk te maken. Het spel golfde heen en weer waarbij Fortuna meer en meer een veldoverwicht ging krijgen. Het was Gio die een afgevallen bal met een zondagsschot in de kruising liet belanden en zo de 1-1 liet aantekenen. Een puike TEAM prestatie zorgde ervoor dat het gelijkspel gevierd kon worden als een overwinning.

Eindstand 1-1.