Reserven
Donderdag 25 april 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - KMR Biesen

Eendracht Mechelen a/d Maas, een elftal beginnende 20-ers die al jaren samen voetballen. Dit was wel te zien. De bal ging op het kunstgras snel van voet tot voet en in de 2e minuut kwamen ze al gevaarlijk voor het doel. Een voorzet werd door Robin binnen de 5 meter geplukt maar door een duw kon hij de bal niet vasthouden. Michiel trapte de bal van de lijn want de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Fortuna was meteen wakker geschud en na een kwartiertje waren ze aan het kunstgras gewend.

Na een klein kwartier was het Joeri die de verdediging de bal aftroggelde en Kevin aanspeelde. Deze zette 2 verdedigers in de wind en trapte in de korte hoek de 0-1 tegen de touwen. Dit gaf Fortuna enorm veel zelfvertrouwen. EMM voetbalde leuk mee maar kwam niet tot uitgespeelde kansen omdat hun spits machteloos was tegen een sterk verdedigingsblok. Fortuna zelf creëerde ook weinig tot geen doelgevaar. De grootste kans was kort voor rust voor Kevin die tussen 2 spelers naast schoot.

Rust 0-1

In de tweede helft was het Fortuna dat met de wind in de rug het betere van het spel had. Na 10 minuten was het Brecht die een vrije schop bij Kevin deed belanden en deze trapte geheel vrijstaand de 0-2 binnen. Fortuna had nu helemaal het overwicht maar konden Doriano en Joeri de geboden kansen niet verzilveren. Net op moment dat gedacht werd om de laatste 10 minuten rustig uit te spelen was het EMM dat via een mooie combinatie hun speler vrij voor Robin zette en deze kansloos liet. Fortuna schrok in tegenstelling tot de vaste supporterskern hier niet van en op aangeven van Dylan Huysmans was het Joeri die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt. EMM was nu down and out en Kevin (2x) liet na zijn hattrick te scoren.