Einde competitie

Donderdag 7 mei 2024
Aanvang 19:30 uur
Fortuna - Leut

Vandaag kwam het reeds voor de eindronde geplaatste Genk vv op bezoek.Een goede degelijke ploeg waar we uit een verdienstelijk gelijkspel uit de brand gesleept hadden. Fortuna had nog een kans op de eindronde maar dan moest er wel liefst gewonnen worden. Na een aftastend begin van beide zijden was het in de 17e minuut Kevin Remmers die een vrij veld voor zich had, ware het niet dat de bal niet bij hem aankwam omdat de pass onderschept werd. In de tegenaanval was Genk gevaarlijk met een schot net over de dwarsligger. Dit was eigenlijk de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Deze stond in het teken van veel middenveldspel met weinig doelgevaar. Fortuna was weliwaar iets beter maar dat mag geen naam hebben,

Rust 0-0

Fortuna opende in de tweede helft bijna als eerste haar rekeing. Een kopbal van Gio op corner van Brecht werd net overgekopt. Paar minuten later was het corner aan zijde Fortuna doel en met flipperkastspel en veel fortuin belandde de bal tegen de netten achter Robin: 0-1. Fortuna nam voor heel even de maat van Genk en was dicht bij de gelijkmaker. Een ziedend schot van Brecht werd gepakt door hun doelman uit de hoek geranseld. De daarop volgende aanval leverde gelijk de 0-2 op. Fortuna was na deze tegenslag niet meer bij machte om hier iets tegenover te zetten, buiten wilskracht. Genk ging goed met de geboden ruimte om en kwam steeds beter in haar spel en scoorde ook nog de 0-3 en 0-4 voordat Kevin Remmers op aangeven van Gio de 1-4 kon aantekenen. Met de uitwerdstrijd tegen Umitspor, de fiere koploper, op het programma is het jammer dat er onnodige kaarten gepakt werden en zo de trainsstaf de volgende puzzel voorgelegd heben gekregen.